Bertils blogg i Vita Spår

Bertils blogg i Vita Spår

Skidåkarens svårigheter

SkidorSkapad av Bertil Jansson tis, januari 25, 2011 12:28:36

En aktiv skidåkare som tränar flera gånger/vecka stöter på olika svårigheter under vintersäsongen som bl.a det här:

Snöbrist får leta åkbara vägar, eller åka bort till andra platser där snö finns.... Yrväder då spåren bara yr igen.... Skräp från träden som lägger sig i spåren och fastnar i vallan... nu är detta saker vi får leva med och göra det bästa av situationerna.

Här kommer ytterligare en sak som inte borde få hända. Som alla vet så kördes Åsloppet här i Månkarbo på söndagen. Mitt på dagen i lördags så lånade Mats en fräs från Tierp för att få till åkbara spår, då underlaget var stenhårt och isigt måste det fräsas upp. Då blir snön som socker och bör ligga och hårdna (frysa) till under natten.... allt frid o fröjd... senare mot kvällen hade någon eller några gått i spåret i skidbacken (nerför) så Mats fick spåra om i backen. Det fanns minst 1.5 meter på båda sidor om spåret som var packat, så det måste vara lättare att gå där.

Så det här var ju naturligtvis gjort medvetet för att sabotera mot "skidorna" om det inte upptäckts så har det kanske blivit svåra vurpor med skador som följd då det är hårt över allt i backen.

Vi har skyltat att man vintertid använder skidor i banan, gå och springa gör man då det är barmark. Bör respekteras!

Dom som vill åka pulka eller besöka grillplatsen har ju vägen att gå på till backen som måste vara lättare.

Killarna som packar och spårar gör ett bra jobb som kräver tid, och oftast kallt och inte så lätt särskild nu när det är så hårt och isigt. Så en eloge till dom.

Inte lätt att vara skidintresserad.

Det här är mina ord hoppas det är någon mer som tycker lika. Bertil.


Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Ulrika tis, januari 25, 2011 20:20:12

Det är sååå tråkigt när folk inte respekterar!!! Om alla kunde tänka på hur de själva skulle vilja bli bemötta om de var i samma situation - inte skulle folk vilja åka skidor i förstörda spår eller spår med hundskit t ex...

Skapad av Sten tis, januari 25, 2011 15:47:12

Bra skrivet Bertil. Håller helt med dig. Har samma problem här i Tobo. Har dessutom någon som låter sina hund skita mitt i spåret!!! Inte så trevligt att få under skidorna.