"Maggan"

FamiljebloggSkapad av Bertil Jansson ons, februari 04, 2009 12:41:36

Att "Maggan" började med skidor är väl inte konstigt eftersom det fanns i familjen. Här kommer lite om hennes tävlande.

Margareta "Maggan" var med tidigt i skidträning o poängtävlingar, dom "riktiga" tävlingarna började förrut vid 9-10 år, ingen klass med 7-8. Vann sin första tävling i Björklinge (Viksta IK) som tioåring. 1979 Vann Månkarbos flickor 11-12 DM-stafetten i Vendel, i laget Kristina o Margareta Jansson och Katarina Grip. Har deltagit i Kalle Ankas Riksfinal, bra placeringar på U-SM 1982 21:a 1983 18:de. Som junior blev det flytt till Folkhögskolan i Älvsbyn som har skidlinje. De klart bästa resultaten var nog 1985 på juniorernas Grand Prix Cup i Älvsbyn 9:a och i Falun 13:de, då i Storfors AIK:s färger. Där blev det en andra plats på DM, och medverkan i det svenska laget i Kalottkampen i Rovaniemi (Finland) mellan Sverige-Norge-Finland, i 17-18 klassen blev hon bästa svenska med en 5:te plats.

Övre raden vänster: Från Vikstas tävling1977, höger: Kristina,"Maggan",Katarina stafettsegrare 1979. Mellanraden vänster: från lilla SS 1982. höger: Eva Lönn Mora 2:a, "Maggan" 1:a, Åsa Gahne Rasbo 3:a i Finnloppet Voxnan 1983. Nedre raden vänster:"Maggan" och Per Eriksson som vann var sin klass i Arbetarbladets poängjakt. Högra bilden: är från Juniorernas Grand Prix Cup i Älvsbyn.

Skapad av Birgit tor, december 30, 2010 14:46:00

Känner stolthet över min bror och brorsdöttrar! Birgit