Hundraåringar

HistoriaSkapad av Bertil Jansson sön, maj 17, 2009 10:26:15

Grannklubben IK Rex fyller i år (1909 - 2009) 100 år. Jag återkommer om detta.

För i fjol fyllde Ullfors IK 100 år (1908-2008), då hade jag ingen blogg att skriva på. Så jag gör det nu, jag började nämligen mitt idrottandet i Ullfors, spelade fotboll där i juniorlaget 1955-56, kom så småningom med i a-laget, var med till 1962. Sport 60 var en motionspropaganda som startade i hela landet, (år 1960 så klart), med den började vi i klubben åka skidor. Några träningstävlingar blev det först i Raklösen vid Logen, från 1962 hade vi start o mål hos Birger o Ulla Lindell i Yvre, där var det alltid choklad och smörgåsar efter målgång, mums mums.... Några tävlingar "utombys" blev det också bl.a Vasaloppet 1964 där deltog förutom jag, Lennart Jansson och Viktor Olsson troligen dom första från klubben i "Fäders spår för framtids segrar". PÅ 100-års jubilet i fjol representerade jag och Sara Eriksson Månkarbo IF. Till min första klubb måste jag ge beröm för en mycket välskött idrottsanläggning, Vallon-cupen (ungdomsfotboll), midsommarfirandet med majstångsbärandet från bruket, och en av dom första klubbar i dristriktet som startade damfotboll. Som liten grabb såg jag min första fotbollsmatch på Ringvallen, mitt under pågående spel kom det ett gäng får inspringande på plan, som mottades tillbaka ut från plan, så småningom förstod jag att det var den tidens gräsklippare.... Bra Ullfors och Grattis till de 100 åren. Bertil.

Skapad av Ulrika sön, maj 17, 2009 10:35:59

Tjena Jansson! Va du är flitig! Nu har jag varit in och kikat igen och då vill jag ju tala om det;) så jag inte går in obemärkt;) hihi... fina klubbar vi har här i Uppland! Ha en bra dag! hälsar e,w, u:)