DM-vinnare 2009

SkidorSkapad av Bertil Jansson tis, januari 27, 2009 21:44:31

Nu är alla DM på längdskidor utom 5milen (herrar) 3milen (damer) avklarade för 2009. För Månkarbo blev det 7st DM-tecken, ett bra facit, lika många som Storvreta IK, bästa klubb är IK Rex med 11st. Caroline Casserlund segrade i både sprint och klassiskt (D14), Amanda Jansson vann fristilen (D16), Jakob Jansson i (H14) vann både fristilen och klassiskt, segrade på sprinten (H16) gjorde Henrik Casserlund, och seniorernas (H21) sprint tog Christoffer Storck hem segern.

För första gången i klubbens historia, segrade Månkarbos damer i DM-stafetten för seniorer. De historiska tjejerna (som fortfarande är juniorer), är Emma Bergman, Sofia Torstensson, Julia Jansson. STORT GRATTIS! I ungdomens Team-sprint vann Rebecca Kastemyr o Amanda Jansson D16 klassen. En lag-seger blev det i D16 5km klassiskt, i laget ingick Rebecca Kastemyr, Amanda Jansson, Stina Nordström.

I ungdomens Vandringspris för bästa klubb på DM-tävlingarna, segrade IK Rex med 183,5 poäng, tvåa blev Storvreta IK med 177 p, och Månkarbo trea med 107 poäng. Efter 3 år leder Månkarbo med 739,5 p, före IK Rex med 625,5 p. V-priset ska vandra i 5 år.

I vandringspriset för stafetter ( både ungdom o äldre ), fick IK Rex 36 poäng och därmed klar etta före Storvreta IK 21 p, Månkarbo blev här 4:a med 17 p. Priset vandrar i 5 år. Efter 3 år leder IK Rex med 112 p före Månkarbo med 94 p.

Bra kämpat tjejer o killar, och alla tränare, vallare och övriga ledare. Och ett Grattis till IK Rex som är bästa klubben.