Åsloppet 2011

SkidorSkapad av Bertil Jansson sön, januari 23, 2011 18:27:57

Dagen före Åsloppet så var underlaget i banan stenhårt och isigt, men med lån av fräs från Tierp så kunde Mats Kastemyr fixa till mycket fina spår, som fick åkarnas gillande. En bana med tuffa backar upp och utför... En klubbledare bad, att jag skulle skriva på bloggen om fina spår och arrangemang, så nu är det gjort....tack

Anmälda 120st - i mål 103 st - 15 ej till start - 2 brutit... resultat på Månkarbos hemsida http://mankarboif.se

Janne Mattsson Storvreta var klart snabbast 41.44 på 15 km (enligt GPS 16,4 km). Janne som kommer att åka en distans på SM.

I H 17-20 segrade Joakim Eriksson Tierp före tre Rex-grabbar.

Som jag tippade i förra inlägget så vann "våran" Jakob Jansson och Strömsbergs Christer Eriksson H 16 resp. H 45.

Emma Bergman Månkarbo IF var snabbast av damerna på 5 km med tiden 16.40, och vann D 17- näst snabbast var segraren i D 15-16 som heter just Seger med Julia i förnamn.

Segraren i H35 Erik Arnland Storvreta IK talade om att hans första seger som ungdom var just här i Månkarbo.

Motionsklassen hade samlat 3 deltagare, alla äldre gentlemän, bra gjort, alla tre fick som belöning komma upp på prispallen.

Här kommer övriga segrare som inte är nämnda ovan: D9-10 Amanda Eriksson Öregrunds IK - H9-10 Arvid Schön Storvreta IK - D11-12 Lisa Umberg IK Rex - H11-12 Oliver Angelsiöö Storvreta IK - D13-14 Sofia Svensson Vassunda IF - H13-14 - Totte Larsson IK Rex - Motionsklassen Bror Utter Arlanda/Märsta SK... klasserna D+H 0-8 år är ingen tidtagning, där deltog dessa: Ellen Bergström, Ellen Linderstad, Elina Widén alla OK Borgen, Malva Möller OK Linné... Anders Björk, Lukas Karlberg IK Rex, Elliot Angelsiöö Storvreta IK, Johan Löfström Månkarbo IF....

Övriga åkare som deltog från hemmaklubben som jag inte nämnt, kommer här D9-10 Julia Löfström 7:a - Samuel Linde 5:a i H9-10 - Oskar Olsson på 6:e plats i H11-12 - D15-16 3:a Caroline Casserlund.

Tog några bilder inne hos tidtagningen, ett team som alltid gör ett gott jobb men inte syns.

En bild av Knutbys Adam Hurynowicz som håller på med sista smorningen på "laggarna" inför start, Adam som åkt många lopp i Månkarbo även som ungdom.

1: Adam 2:Carina, Kristina, Per o Sten 3: Sten 4: Rebecca