DM stafett Uppland

SkidorSkapad av Bertil Jansson tis, januari 04, 2011 23:28:06

Så är årets DM-stafett avgjord, m-bra arrangemang av Tierp o Strömsberg, minus 10 grader och lätt att valla. Två första sträckorna i klassiskt och slutsträckan i skate.

Vissa personer i publiken blev av speakern hälsad välkommen till tävlingen, mycket snällt av utmärkte speakern Sten Johansson... nu till stafetten

I mitt tips som ni kan läsa i senaste inlägget tippade jag rätt i tre av klasserna. Missen var i D35 (3x5km) där segrade damerna från Östervåla IF, i laget Josefine Nordström, Kia Olofdotter och Anette Olsson tid 1.04.27... 2:a IK Rex Ann-Marie Silfver, Cecilia Ingard och Karin Jansson tid 1.08.45...

H35 (3x10km) 1:a Arlanda/Märsta Peter Boström, Lennart Berg och Guy Utter 1.47.06... 2:a Östervåla IF lag1 Peter Lundin, Arne Wenngren och Torbjörn Hägglund 1.47.43... 3:a Vassunda IF Magnus Bromark, Anders Uppfält och Johan Jakobsson 1.51.16.

Östervåla skrev skid-historia klubbens första senior-seger i DM-stafett H17(3x10km) 1:a Östervåla IF Pontus Nordström, Ulf Jansson och Henrik Rosén 1.33.26.. 2:a IK Rex lag1 Kristian Tufvesson, Hampus Ohlström och Magnus Björk 1.35.38.. 3:a Häverödals SK lag1 Micke Hagström Peter Gerdlöf och Kent Lundvall 1.36.08

D17 (3x5km) 1:a Månkarbo IF med Emma Bergman, Caroline Casserlund och Rebecca Kastemyr 58.24.. 2:a Storvreta IK Ida Johansson, Sara Persson och Eva Lagrange 1.00.27.. 3:a Tierps IF Caroline Ström, Malin Funke/Jansson och Matilda Funke/Jansson 1.19.49.

Stort Grattis till DM-segrarna... Det värmde mig extra att "våra" tjejer (två juniorer o en ungdom) tog klubbens andra DM-seger i senior-stafett, mycket bra åkt tjejer.

Fick en pratstund med Östervålas Pontus Nordström som vann första sträckan med 19 sek, Pontus som tagit ett stort kliv uppåt denna säsong, med fina lopp i klassiskt men tycker att det funkat bra även i skate, roligt också att Henrik Rosén kommit starkt tillbaka efter motigheter på försäsongen. Komplementet i laget Ulf (oldboysen) är ju säkerheten själv i klassiskt vann andra sträckan.

Måste också nämna: Rex unga lag som tog silver, med en extra stjärna i kanten för Magnus Björk... Janne Mattsson Storvreta som vann klart sista sträckan... vill gärna berömma så många... Joakim Eriksson Tierp 3:a på sista knappt slagen av 2:an "Vålas" Henrik.

Batteriet i kameran ville inte vara med i kväll, så jag har fått proffs-kort utav Håkan Karlsson. Tack Håkan.

Distrikts-mästarinnor i D17 Månkarbos Rebecca-Caroline-Emma, och H17 mästare Ulf-Henrik-Pontus