Bertils blogg i Vita Spår

Bertils blogg i Vita Spår

Blandat

SkidorSkapad av Bertil Jansson sön, december 26, 2010 12:02:54

Har kommit hem från julfirandet i Gävle o Hille. God mat, kaffe, kakor, choklad m.m. Spelade golf, bordtennis och bovlade (TV-spel) med Josefine, kul, kollade en stund på Malin när hon tränade med sin häst Jack.

När jag kom hem igår så åkte jag runt Gunnarsbo för att kolla motions-spåret, då träffade jag "gamla" Månkarbobor Helene o Kristina f.d. Jansson som var ute på skidor tillsammans med sina barn.

Idag har jag paraffinerat 2 par skidor, till "Maggan" o Christer. Pratat med snöröjarna som får jobba hårt när vi andra är lediga, säkert 15 cm som kommit i natt... men inga sura miner.

Hade jag varit hemma julafton har jag fått vara tomte till Per-Gunnars o Ullas barnbarn. Fick en pratstund med P G på morgonen.

Så har jag kollat startlistan i dag på Rexa racet, 150 st så här långt men kommer säkert efteranmälningar. Mina statistik-ögon kunde se att det i ungdomsklasserna 8-16 år var flera tjejer än killar, 51 mot 45, juniorer 17-20 år var det omvänt 13 - 9 till killarna. Över 21 år, var det 27-5 till herrarna.

Många namnkunniga åkare finns med, har tidigare nämt David Frisk Mora, Janne Mattsson Storvreta, nu fanns också Ronnie Löf Högbo, och Gustav Nordström Gävle med i H 21, 16 delt i klassen, med intressanta starter av hemmaåkarna Erik o Hampus Ohlsröm, och Patrik Tuvesson.

I herrjuniorklassen är det 8 st från hemmaklubben Rex (rekord??), i damernas 17-20 klass finns Maria Nordström Gävle med som storfavorit, något för Emma Bergman och dom övriga att tampas med. Maria syster med Gustav i H21 och en mamma som är mera bekant för oss skidälskare som Gunnel Mörtberg.

Från Månkarbo startar Julia Löfström, Oskar Olsson, Jakob Jansson och Emma Bergman.

I morgon kväll kl 19.00 startar tävlingen, då har D+H -8 år "tjuvstartat" jag kommer, och säkert flera med mig, hoppas det inte blir för kallt, och ingen snö under tävlingen. Lycka till IK Rex.