Bertils blogg i Vita Spår

Bertils blogg i Vita Spår

Kina Nästa för Julia

SkidorSkapad av Bertil Jansson fre, december 17, 2010 09:21:23

Annandag jul åker Månkarbos skidjunior Julia Jansson till Kina för att delta i Tour de Kina. I touren ingår sprint-tävlingar i Mongolien och Kina, i bl.a OS-arenan, avslutas med Kinas Vasalopp. Med på resan är också Tierps junior Malin Eriksson, och Helene Söderlund Mora (f.d. Tierp). I truppen dit är det flera från Sverige, Norge o Finland.

Jag önskar er en trevlig resa och lycka till på tävlingarna.

Julia tackade ja när hon blev tillfrågad att följa med, tyckte att det skulle bli en rolig och spännande resa, ett minne att ha med sig. Julia tävlar denna säsong i klassen 19-20, fick delar av fjolåret förstört av sjukdomar fick bl.a avstå JSM. Inledningen av detta år har heller inte varit helt fritt från krämpor. Men har deltagit i Bruksvallarna, ÖSK-skidan, Idre-Särna och Junior-Cupen i Åsarnas. Resultaten på dessa tävlingar har jag redogjort i tidigare inlägg här på bloggen.

Julia går tredje året på skidgymnasiet i Järpen, ( följer i pappas fotspår Ulf var först från uppland på Skidgymnasie) förenar studier med skidåkning, satsar seriöst, vill bli bäst. Trivs bra med tränare och skola tränar nu runt 450 timmar/år.

Julia fick 2009 UNT:s silverplakett som bästa idrottsjunior i norduppland, har så här långt vunnit 11 indviduella DM, vunnit SvM, flera resultat bland dom 10 bästa på cuper och U o JSM.

Julia har även spelat fotboll var med i Tierp... på min fråga om idoler så sa hon att de var ingen speciell men hon gillar Zlatan, och ser upp till flera av de duktiga svenska skidtjejerna.

Vi får nu inte se Julia och Malin mot Emma Bergman på DM-sprinten här i Månkarbo, tre riktiga ess... synd. Sprinten körs 2 jan då är Julia o Malin i Kina.

Lycka till i vinter!